Wij streven er naar om een gevarieerd programma neer te zetten voor jong en oud, voor de rocker en de party animal, voor een gezellige borrel op zondagmiddag met een fijn stukje live muziek tot aan een fijne party tot in de kleine uurtjes. Je vindt het allemaal in De Lantaarn.

Stichting Popbelang Hellendoorn

We hebben al een lange tijd de droom om De Lantaarn niet alleen in het weekend te laten flonkeren maar om ook door de week een plek te bieden waar je inspiratie op kunt doen, waar je terecht kunt in een oefenruimte en waar je kunt groeien.

Dit willen we eerst binnen de Lantaarn bewerkstelligen, maar ook zeker daarbuiten.

In overleg met het oude bestuur van Popbelang Hellendoorn is besloten verder te gaan met deze stichting, waarbij we de volgende doelen willen bewerkstelligen:

het bevorderen van cultureel belang in de Gemeente Hellendoorn en buurtgemeenten.

Middelen om de doelstelling te halen: door krachten, middelen én ruimte die al ter beschikking staan, te bundelen willen we hét verschil maken in cultureel Hellendoorn.

Hiermee willen we hét centrum worden voor muzikanten, muziekliefhebbers, maar ook aan hen die op zoek zijn naar een multifunctionele zaal.

Zo willen wij bieden:

  • Oefenruimte(s)
  • Opname locatie voor livestreams
  • Live opname van optredens
  • Cd opnames (studio)

Maar er zijn ook gesprekken gaande tussen de Lantaarn en artiesten/bands voor het verzorgen van cursussen en lessen. Maar denk ook aan het verzorgen van lessen van DJ`s & Producers.  Alles wat cultuur en/of muziek ademt is bij ons welkom.

We zijn tevens van plan om ook gesprekken aan te gaan met verschillende onderwijsinstellingen om lespakketten aan te bieden gericht op muziek & podiumkunsten.

De Lantaarn is dé perfecte plek om dit aan te bieden. Met de historie die het pand ademt, met die grote artiesten die hier furore gemaakt hebben. Hoe cool is het om bijvoorbeeld te oefenen op het podium waar ooit Joe Jackson en Level 42 stonden?

De plannen worden nu in een sneltrein vaart concreet gemaakt.

En mijn concerten en parties in de Lantaarn dan?

Die gaan natuurlijk zodra het weer kan, gewoon weer door?